Search Training Packages

Privacy Policy

(Scroll down for Bahasa Melayu) 

PropCoach Sdn Bhd

- Personal Data Notice -

 

In compliance with the Personal Data Protection Act 2010 and its regulations, this notice is issued to all our valued customers and/ or prospective customers. This Notice will inform you of your rights with regards to your personal data that has been and/ or will be, collected and processed by us.

 

1. Collection and processing of personal data

 

We have collected and will collect your personal data to be processed by us and/ or on your behalf in the course of your present or future dealings with PropCoach Sdn Bhd (Company No.1133274-X)) , its  subsidiary(ies), its associated company(ies), its joint venture partners,  including of all of its shareholder(s), its director(s), its employee(s), its supplier(s), its contractor(s) and/ or its permitted person(s) (“we”, “our”, “us” or “Company”). Your personal data enables us to achieve the Purpose in clause 3 herein that are in connection with our business.

 

2. Description of personal data

 

The personal data that you will provide may include but not limited to your name, age, identity card number or passport number, address of correspondence, including office address, gender, date of birth, marital status, details of children and/or guardian(s), occupation, income range, contact information, including e-mail address, mobile number, house number, facsimile number, and office number, details of employer, details of dependants and/or family members, lifestyle preferences, race, religion, nationality.

 

3. Purpose

 

The collection and processing of personal data includes but not limited to the following purposes:

 

  1. Agreements & Arrangements
  • Entry into necessary agreements, contracts, memorandum, and/or arrangements to purchase the products or services from us, including sale and purchase agreement, deed of mutual covenant, etc;
  • Credit assessments and other background checks as deemed necessary or appropriate by us;
  • Collection of outstanding payments from our clients under the agreements;
  • Delivery of notice, documents, forms, and other documents under the agreements, contracts, memorandum and/or arrangements;
  • Necessary performance of other obligations under the agreements, contracts, memorandum and/or arrangements;

 

  1. Services & Products
  • Delivery of our main services and products or products whether present or future;
  • Customer relationship management procedures whichever we deem necessary and fit;
  • Client profiling activities in connection with our services and products;
  • Communication with you and delivery of information by e-mail, telecommunication means, including telephone calls or text messages or social media about products and services offered by Class Of Third Parties under clause 5 herein;
  • Such other purposes provided for in our particular services or products offered by us;

 

  1. Internal Record & External (Marketing)
  • Marketing of our products/ services to you whether present or future;
  • For purposes relating to any of the above, including but not limited to research, benchmarking and statistical analysis;
  • Internal record keeping;

 

  1. Legal Compliance
  • Prevention, hindrance, reporting of any crime including but not limited to fraud, bribery and money laundering;
  • Compliance to any legal or regulatory requirements relating to the provision of our services/ products and to make disclosure under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, order, by-law, guideline, circular, code applicable to us or any associated, subsidiary, related companies of our group.

 

4. Sources

 

The sources that we may obtain your personal data includes but not limited to booking forms, registration forms, online forms, agreements you have signed, name cards or any identity materials that you have distributed voluntarily; and business directory(ies) or listing(s) that you have subscribed to share your information, etc.  

 

 

5. Class of Third Parties

 

Generally, your personal data with us will be kept confidential. You hereby consent and authorize us to disclose your personal data to the following categories of third parties:

  1. our associated, subsidiary, related companies of the Company;
  2. our business partners including online business affiliates, retailers, distributors, agents, merchant that provide, supply, distribute or deal in general with our services or products in connection with our business and in relation to our programs;
  3. our auditors, business consultants, accountants, lawyers or other professional advisers and/or consultants as we deem necessary and appropriate;
  4. our sub-contractors or third party service or product providers as we deem necessary or appropriate, including third party property management or marketing companies or entities;
  5. any person to whom we are compelled to or required under law or in response to a local or state or federal authority, industry regulator, enforcement agency, statutory authority, court of laws, tribunal, arbitration centre, commission or council  or  association legally authorized by law.

 

6. Your Obligations

 

It is obligatory for you to supply your personal data to us in the most accurate manner. Failing which, we are unable to process your personal data on your behalf and for the Purpose stated in clause 3 herein and all relationships created or to be created between us shall then be terminated and ceased to be in effect immediately.

 

7. Your Rights

 

  1. Right to request access to personal data

You are entitled to request access to your personal data that is processed by us with reasonable notice.

 

  1. Right to request correction of personal data

You are entitled to request the correction of your personal data that is held by us with reasonable notice. With respect to this, you may:

  1. request correction and/ or update of your personal data that is inaccurate, incomplete or out-of-date;  and
  2. request retention of your personal data only as long as necessary for the fulfillment of the Purpose stated in clause 3 herein.

 

  1. Rights to limit processing of your personal data

You are entitled to limit our processing of your personal data by expressly withdrawing in full, your consent given previously, in each case, including for direct marketing purposes subject to any applicable legal restrictions, contractual conditions and within a reasonable time period.

 

8. Contact to make inquiries and complaints regarding personal data 

 

If you intend to exercise your rights in clause 7 or to make inquiries or complaints regarding your personal data, our policies, procedures in relation to processing your personal data, you may contact the relevant department as follows:

 

Contact No.

:

+60 12 770 6964

E-mail address

:

Coach@propcoach.co

Postal address

:

The Compass, 20, Jalan PJS 11/18, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor

 

 

****************************************************

 

PropCoach Sdn Bhd 

- Notis Data Peribadi –

 

Dengan mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan peraturan-peraturannya, notis ini adalah dikeluarkan kepada semua pelanggan kami yang dihargai dan/atau bakal pelanggan kami. Notis ini akan memaklumkan anda tentang hak anda berkaitan dengan data peribadi anda yang telah dan/atau akan dikumpul dan diproses oleh kami.

 

1. Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi

 

Kami telah dan akan mengumpul data peribadi anda untuk diproses oleh kami bagi pihak anda untuk urusan pada masa kini atau masa depan anda dengan PropCoach Sdn Bhd(No. syarikat: 1133274-X), anak syarikat, syarikat bersekutu dengannya, rakan kongsi usaha samanya, termasuk semua pemegang saham, pengarah, pekerjanya, pembekal, kontraktor dan/atau orang yang dibenarkan ("kami",  atau" Syarikat "). Maklumat peribadi anda membolehkan kami mencapai Tujuan-tujuan dalam kausa 3 sini yang berkaitan dengan perniagaan kami.

 

2. Sifat Data Peribadi

 

Data peribadi yang anda menyediakan termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, umur, nombor kad pengenalan atau nombor paspot, alamat surat menyurat, alamat pejabat, jantina, tarikh lahir, status perkahwinan, butir-butir kanak-kanak dan/atau penjaga, pekerjaan, maklumat kenalan, termasuk alamat e-mel, nombor telefon bimbit, nombor telefon rumah, nombor faks, dan nombor telefon pejabat, butir-butiran majikan, butir-butiran tanggungan dan/atau ahli keluarga, bangsa, kewarganegaraan.

 

3. Tujuan-Tujuan

 

Pengumpulan dan pemprosesan data peribadi termasuk tetapi tidak terhad kepada tujuan-tujuan berikut:

 

  1. Perjanjian & Urus Niaga
  • Kemasukan perjanjian yang perlu, kontrak, memorandum, dan/atau urusan untuk membeli produk atau perkhidmatan daripada kami, termasuk perjanjian jual beli, surat ikatan perjanjian bersama, dan lain-lain;
  • Penilaian kredit dan semakan latar belakang lain yang kami fikirkan perlu atau sesuai;
  • Pungutan pembayaran tertunggak daripada pelanggan-pelanggan kami di bawah perjanjian-perjanjian;
  • Penghantaran notis, dokumen, borang, dan dokumen lain di bawah perjanjian-perjanjian, kontrak-kontrak, memorandum-memorandum dan / atau aturan urusan lain;
  • Pelaksanaan obligasi-obligasi lain yang perlu di bawah perjanjian-perjanjian, kontrak-kontrak, memorandum-memorandum dan/atau aturan urusan lain;

 

 

 

 

b. Perkhidmatan & Produk

  • Penyampaian perkhidmatan utama kami dan produk kami sama ada pada masa kini atau masa depan;
  • Prosedur pengurusan hubungan pelanggan yang kami fikirkan perlu dan patut;
  • Pemprofilan aktiviti-aktiviti pelanggan-pelanggan kami i yang berkaitan dengan perkhidmatan dan produk kami;
  • Komunikasi dengan anda dan penyampaian maklumat melalui e-mel, cara telekomunikasi, termasuk panggilan telefon atau mesej teks atau media sosial tentang produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Kelas Pihak Ketiga di bawah kausa 5 di sini;
  • Tujuan-tujuan lain yang diperuntukkan dalam perkhidmatan atau produk khusus yang ditawarkan oleh kami;

 

c. Rekod Dalaman & Luaran (Pemasaran)

  • Pemasaran produk / perkhidmatan kami kepada anda sama ada pada masa kini atau masa depan;
  • Bagi tujuan-tujuan yang berkaitan dengan mana-mana di atas, termasuk tetapi tidak terhad kepada penyelidikan, penanda aras dan analisisa statistik;
  • Penyimpanan rekod dalaman;

 

d. Pematuhan Undang-Undang

  • Pencegahan, , laporan bagi apa-apa jenayah termasuk tetapi tidak terhad kepada penipuan, rasuah dan pengubahan wang haram;
  • Pematuhan kepada mana-mana undang-undang atau peraturan terpakai yang berkaitan dengan perkhidmatan / produk kami dan untuk mendedah di bawah keperluan mana-mana undang-undang yang terpakai, peraturan, arahan, perintah mahkamah, perintah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling, kod berkenaan kepada kami atau mana-mana yang berkaitan, anak syarikat, syarikat-syarikat berkaitan dalam kumpulan kami.

 

4. Sumber

 

Sumber-sumber yang kami memperoleh data peribadi anda termasuk tetapi tidak terhad kepada borang tempahan, borang pendaftaran, borang online, perjanjian yang anda tandatangani, kad nama atau mana-mana bahan pengenalan yang telah diedarkan secara sukarela; dan direktori perniagaan atau senarai yang anda telah melanggan untuk berkongsi maklumat anda dan lain-lain.

 

 

5. Kelas Pihak Ketiga

 

Secara amnya, data peribadi anda dengan kami akan dirahsiakan. Dengan ini, anda telah bersetuju dan memberi kuasa kepada kami untuk mendedahkan data peribadi anda kepada kategori pihak berikut:

 

a.         syarikat bersekutu, anak syarikat, syarikat-syarikat yang berkaitan dengan syarikat kami;

b.         rakan kongsi perniagaan kami termasuk syarikat sekutu perniagaan atas talian, peruncit, pengedar, agen yang menyediakan , membekal, mengedar atau berurusan secara umum perkhidmatan atau produk kami yang berkaitan dengan perniagaan kami dan berhubung dengan program-program kesetiaan dan program-program lain;

c.         juruaudit kami , perunding perniagaan , akauntan, peguam atau penasihat profesional yang lain dan / atau perunding sebagaimana yang kami fikirkan perlu dan sesuai ;

d.         sub- kontraktor atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga sebagaimana yang kami fikir perlu atau yang sesuai termasuk pengurusan harta pihak ketiga atau syarikat-syarikat pemasaran atau entiti ;

e.         mana-mana pihak yang kami diwajib atau dikehendaki  bawah undang-undang atau sebagai tindakbalas kepada suatu pihak berkuasa tempatan atau negeri atau persekutuan, pengawal selia industri , agensi penguatkuasa, pihak berkuasa berkanun, mahkamah, tribunal, pusat timbang tara, pesuruhjaya atau majlis atau persatuan undang-undang yang diberi kuasa oleh undang-undang.​

 

6. Kewajipan Anda

 

Adalah wajib bagi anda untuk membekalkan data peribadi anda kepada kami dengan kaedah yang paling tepat. Sekiranya anda tidak membekalkan data peribadi anda, kami tidak dapat memproses data peribadi anda untuk anda bagi Tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam kausa 3 sini dan semua hubungan yang diwujudkan atau yang akan diwujudkan antara kami hendaklah kemudiannya ditamatkan dan diberhentikan  serta-merta.

 

7. Hak-Hak Anda

 

a. Hak meminta akses kepada data peribadi

Anda berhak untuk meminta akses kepada data peribadi anda yang diproses oleh kami dengan notis yang munasabah.

 

b. Hak meminta pembetulan data peribadi

Anda berhak untuk meminta pembetulan data peribadi anda yang dipegang oleh     kami dengan notis yang munasabah. Berkenaan dengan ini, anda boleh:

  1. meminta pembetulan dan/atau pengemaskinian data peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap atau tidak dikemaskini; dan
  2. meminta untuk menyimpan data peribadi anda untuk           memenuhi Tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam kausa 3 ini.

 

c. Hak menghadkan pemprosesan data peribadi anda

Anda berhak untuk menghadkan pemprosesan kami dengan data peribadi anda dengan permohonan untuk menarik balik kebenaran anda sepenuhnya dalam setiap kes sebelum ini, termasuk tujuan untuk pemasaran langsung dan tertakluk kepada sebarang sekatan undang-undang, syarat-syarat kontrak dan dalam tempoh masa yang munasabah.

 

8. Butir-butir hubungan untuk membuat pertanyaan dan aduan mengenai data peribadi

 

Jika anda ingin untuk melaksanakan hak-hak anda dalam kausa 7 untuk membuat pertanyaan atau aduan mengenai data peribadi anda, polisi, prosedur berhubung dengan pemprosesan data peribadi anda, anda boleh menghubungi jabatan yang berkenaan seperti berikut:

 

No. Telephone

:

+60 12 770 6964

Alamat e-mel

:

coach@propcoach.co

Alamat pos

:

The Compass, 20, Jalan PJS 11/18, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor

 

 

 

 

 

************************